Acumulus

Acumulus is redelijk eenvoudige online boekhoudsoftware. De leverancier is een Nederlands bedrijf, en met de software richt men zich primair op eenmanszaken en VOF’s. Acumulus is gemaakt met de ondernemer als doelgroep in plaats van de accountant. Voor een beginnende ondernemer is het eenvoudige software om mee te starten. De software gebruikt simpele termen en omschrijvingen. Er is geen ervaring in het boekhouden nodig om het pakket te bedienen.

Ga direct naar de site van Acumulus

De belangrijkste hoofdingangen van Acumulus zijn:

  • Nieuwe boeking
  • Overzichten
  • Relaties
  • Help
  • Beheer

Acumulus online boekhoudenBij het kiezen voor een nieuwe boeking kun je kiezen uit 3 standaard boekingen (nieuwe factuur/offerte, nieuwe uitgave of privé-boeking) of je kiest uit een lijstje van speciale boekingen, zoals een interne overboeking of het invoeren van de kilometervergoeding voor zakelijke kilometers met je privé-auto. De speciale boekingen zijn een soort wizards die complexe boekingen mogelijk maken door het invullen van een aantal velden. De bijtelling voor het privegebruik van de auto is een voorbeeld van een complex proces dat met enkele vragen kan worden afgehandeld.

Op basis van de ingevoerde gegevens genereert de online boekhoudsoftware automatisch nette overzichten, zoals rekening- en kasboekoverzichten. Ook maakt Acumulus overzichten voor de BTW-aangifte en kan de jaarrekening worden gegenereerd. Voor de aangifte inkomstenbelasting levert Acumulus een uitgeschreven jaarrekening waarin staat aangegeven wat je moet invullen op welke plek in het aangifte-programma van de belastingdienst.

Acumulus is goed voorzien van hulpteksten en kent daarnaast intelligente regels die altijd in lijn zijn met de actuele fiscale regelgeving. Ingevoerde data wordt dan ook altijd aangepast aan de geldende regelgeving.

In de online boekhoudtool Acumulus kun je snel offertes maken en facturen opstellen. Je kiest eenvoudigweg een bestaande klant of voegt desgewenst een nieuwe klant in, eventueel via een handige koppeling met het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Je kunt het ingevoerde vervolgens als tijdelijke factuur opslaan (die nog niet wordt weggeboekt) zodat je er eerst een offerte van kan genereren die je als Word of PDF kan downloaden of gelijk via e-mail kunt doorsturen. Wat heel handig is, is dat Acumulus de inhoud van de offerte opslaat, zodat je de offerte (als de klant akkoord is) snel kan omzetten in een factuur. Met behulp van templates bepaal je de look-and-feel ervan.

De factuurregels kun je handmatig invoeren of je kunt eerder gebruikte producten of diensten selecteren. Per factuur kun je de betreffende BTW-instellingen van toepassing laten zijn (bv. 0, 6, 21%, BTW-vrij of BTW verleggen).

Acumulus kent een beveiligde HTTPS-verbinding, zodat alle data die wordt verstuurd gecodeerd is. Acumulus online boekhoudsoftware maakt eenmaal per dag een backup. Acumulus wordt op eigen servers in een Nederlands datacenter gehost.

Alle data uit Acumulus is te exporteren naar Excel of Word. Verder kunnen bepaalde gegevens worden geïmporteerd met een csv-bestand, zoals relatiegegevens of facturen uit andere pakketten. Acumulus bevat verder koppelingen met internet bankieren van vrijwel alle grote banken en kunnen mutaties worden ingelezen van bijvoorbeeld American Express en PayPal. Daarnaast bestaan er gratis webshop-koppelingen vanuit bijvoorbeeld Magenta, Prestashop en OpenCart zodat je eenvoudig facturen vanuit je webshop in je boekhouding kunt importeren. Aan al deze koppelingen zijn geen extra kosten verbonden.

Wat ook een pluspunt is, is dat Acumulus gratis ondersteuning biedt door professionele boekhouders die zelf met Acumulus werken. Stel je hebt een ingewikkelde boeking zoals de inruil van een privé-auto en de koop van een zakelijke auto met lage emissie en financial lease. Dan krijg je gratis ondersteuning (max. 30 minuten per vraag) hoe je dit moet verwerken in je online boekhouding.

Voor het gebruik van de online boekhoudtool Acumulus betaal je €9,95 (excl. BTW) per maand. Hiermee is het een zeer betaalbaar online boekhoudpakket voor de startende ondernemer en bovendien erg eenvoudig in gebruik. Het is mogelijk om een proefaccount aan te vragen waarmee Acumulus 30 dagen gratis en vrijblijvend uitgeprobeerd kan worden.

Ga direct naar de site van Acumulus

Online boekhouden review
Datum
Product
Acumulus online boekhouden
Score
51star1star1star1star1star

Reacties zijn gesloten.