Asperion

Asperion is een redelijk eenvoudig online boekhoudprogramma voor het MKB. De interface is wat ouderwets, maar overzichtelijk. Omdat de online software van Asperion veel mogelijkheden heeft, kost het wat tijd om alle mogelijkheden te begrijpen.

Asperion is opgebouwd uit verschillende modules waar een los abonnement op kan worden genomen. Standaard wordt het boekhoudprogramma aangeboden met de mogelijkheid om te factureren, maar het is ook mogelijk om Asperion uit te breiden met bijvoorbeeld voorraadbeheer, project en urenregistratie of een in- en verkoopmodule. Deze review focust zich op online boekhouden en factureren met Asperion.

Functionaliteiten van online software Asperion
Asperion boekhoudenHet opzetten van de financiƫle administratie met Software as as Service Asperion gaat met behulp van een wizard. In een twintigtal schermen worden alle voorkeuren en bedrijfsgegevens ingevoerd. Posten die op de balans komen te staan kunnen zo bijvoorbeeld naar wens worden aangepast. Na het doorlopen van de stappen is de online software klaar voor gebruik.

Een greep uit de mogelijkheden van deze SaaS:

  • Klanten toegevoegen aan het systeem met alle bedrijfsinformatie om facturen automatisch op te maken.
  • Uitgaande facturen handmatig invoeren of opstellen via de software van Asperion. Voor de facturen kunnen templates worden gemaakt en uiteindelijke facturen kunnen per post of e-mail worden verstuurd.
  • Overzichten opvragen van onder andere (openstaande) facturen of de omzet per debiteur.
  • Aanmaningen versturen en beheren.
  • Inkoopfacturen invoeren met eventueel een gescande of digitale versie voor het archief.
  • Facturen accorderen en wegschrijven naar het grootboek.
  • Terugkerende boekingen invoeren.
  • Jaaropgave, balans- en mutatieoverzichten genereren.
  • Electronische / digitale bankafschriften inladen en koppelen aan in- en verkoopfacturen.
  • Aangifte van de omzetbelasting klaarzetten voor een accountant en via Asperion versturen naar de Belastingdienst.

Asperion is overzichtelijk, maar mist controles
In het algemeen is Asperion redelijk overzichtelijk en logisch ingedeeld. Toch zijn er een aantal punten die beter kunnen. Zo worden invoervelden bij een factuur niet gecontroleerd en is het dus mogelijk om een lege factuurregel toe te voegen. Ook is het niet mogelijk om vanuit het factuurscherm een omschrijving of artikel op te slaan om in het vervolg weer te gebruiken. Dit moet via artikelbeheer gebeuren.

Het hoofdmenu van deze Software as a Service is niet prettig in gebruik. Wanneer er met de muis naar een submenu wordt genavigeerd moet er over de menuvlakjes worden gegaan, als dit niet gebeurt springt het menu uit beeld. Verder komt het soms voor dat ingevulde informatie niet meer in de velden staat nadat er ergens in het proces op de knop “terug” is geklikt.

Beveiliging van data
De online boekhoudsoftware van Asperion is toegankelijk via een beveiligde (https) verbinding. De online software is beveiligd met McAfee Secure en voldoet daarmee aan de beveiligingsstandaarden voor betalingen.

De data wordt dagelijks geback-upt. Ook is het mogelijk om data te exporteren als Audit-file, welke ook gebruikt kan worden als lokale back-up.

Online boekhouden voor 450 euro per jaar
Het basispakket van Asperion met de modules voor de boekhouding en het factureren kost 450 euro per jaar voor maximaal drie gebruikers. Iedere extra gebruiker kost 60 euro per jaar.

Eindoordeel SaaS Asperion
Boekhouden met Software as a Service Asperion gaat redelijk eenvoudig. De opties die de online software biedt zijn uitgebreid, maar daardoor mist het wel de eenvoud die andere boekhoudprogramma’s wel hebben. Voor vele ZZP’ers zal Asperion te uitgebreid zijn, maar voor iets grotere ondernemingen zullen de uitgebreide opties juist pluspunten zijn.

Bron: cloudtools.nl

Online boekhouden review
Datum
Product
Asperion online boekhoudsoftware
Score
31star1star1stargraygray

Reacties zijn gesloten.