Exact Online

Startende gebruikers van Exact Online zullen in het begin merken dat Exact Online echt een gevestigde naam is en precies doet wat je van online boekhoudsoftware zou verwachten. Het zal daarom precies aansluiten bij de behoeften van ervaren boekhouders, maar ondernemers die zelf willen boekhouden en weinig ervaring hebben kunnen misschien eventjes schrikken.

De laatste groep is echter wel de doelgroep van Exact Online: ondernemers die zelf de boekhouding willen doen. Onderdelen kunnen echter alsnog worden gedaan door de accountant, deze kan hiervoor zelf inloggen.

Exact beschikt overigens over een groot netwerk van accountants dat ervaring heeft met en bedreven is het gebruik van Exact Online. Dat is één van de grootste plussen van Exact Online.

Bij Exact Online kun je kiezen uit verschillende abonnementsvormen voor online boekhouden. Om te beginnen is er Exact Basis voor €29,- per maand welke alle benodigde opties kent, behalve het automatisch kunnen inladen van banktransacties.

Mocht je dit willen, dan is de volgende optie Exact Geavanceerd voor €49,- per maand. Voor €59,- beschik je over Exact Premium waarmee je ook facturen kunt versturen vanuit de software. Dit laatste is behoorlijk aan de prijs, zeker gezien het feit dat veel concurrenten deze optie als standaard aanbieden.

Handige gratis feature is overigens de mogelijkheid om te koppelen met het adressenbestand van de Kamer van Koophandel waardoor de contactgegevens van zakenrelaties altijd up-to-date is. Een andere (betaalde) optie is het inkijken van de kredietwaardigheid van relaties. Ook is er een module voor handelsbedrijven (Exact Online Handel) en voor bedrijven die op uurbasis werken (Exact Online Uren & Facturen).

Behalve deze zijn er nog veel meer aanvullende modules, zoals voor budgettering, het beheren van activa of ondersteuning van vreemde valuta.

Voor bedrijven die de zaakjes graag goed op orde willen hebben, die zich willen voorbereiden op een groeispurt en liever niet teveel afwijken van het standaard boekhoudproces is Exact Online een prima keuze voor online boekhouden. Eenmanszaakjes en ZZP-ers doen er echter niet onverstandig aan om ook nog alternatieven te bekijken.

Online boekhouden review
Datum
Product
Exact Online boekhouden
Score
51star1star1star1star1star

Reacties zijn gesloten.