FicsBook

FicsBook heeft zijn energie gestoken in het bouwen van een van de beste boekhoudpakketten voor ZZP-ers. Verwacht dus geen uitgebreide koppelingen met e-commerce systemen of opties om de inventaris bij te houden. Dit pakket is gemaakt voor professionals die te maken hebben met urenregistraties, productiekosten en rittenregistraties. Die groep zal het FicsBook als zeer prettig ervaren.

FicsBook is een product van Ficsus. Het is wat verwarrend, maar op de website van Ficsus wordt FicsBook aangeprezen, en op de website van FicsBook zelf kan je uitsluitend inloggen bij het online boekhoudpakket. In deze review spreken we altijd over FicsBook.

Automatisch afschrijven
FicsbookDe eerste keer dat je inlogt vraagt het systeem naar het beginsaldo van je rekening, en daarna ben je klaar om boekingen in te voeren. Grote, duidelijke knoppen sturen je naar inkomsten en uitgaven. Wanneer we de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto invoeren, vraag het systeem automatisch in hoeveel maanden we deze willen afschrijven en welke restwaarde we verwachten.

Wanneer je twijfelt over hoe je zaken moet inboeken, biedt een helpmodule bijna altijd uitkomst, en anders kan je FicsBook mailen voor advies.

Uren- en rittenregistratie
Naast de boekhouding biedt FicsBook een module om per project de gewerkte uren bij te houden. Een andere module houdt de kilometerregistratie voor zakelijke en privé ritten bij, zodat je de autokosten automatisch correct in je belastingaangifte terug ziet.

Twee versies
FicsBook kent twee edities. FicsBook Starter is bedoeld voor ZZP-ers die maximaal 20 boekingen per maand verwerken. Met een prijs van 7,50 euro per maand is Ficsbook het goedkoopste online boekhoudpakket van Nederland. Bijna alle denkbare opties zijn hierbij inbegrepen, zoals het verzenden van facturen; urenregistratie, ritten en km-registratie en de BTW-aangifte.

Voor ondernemers die meer boekingen per maand doen is er FicsBook Professional, tegen de nog altijd zeer lage prijs van 12,50 euro per maand. Daarbij kan je bovendien de bankmutaties van je zakelijke rekening automatisch invoeren.

FicsBook Accountancy
FicsBook kent tevens een full service pakket, waarbij een professionele boekhouder je administratie controleert, de aangifte voor de inkomstenbelasting verzorgt en advies geeft.

Bron: boekhoudreview.nl

Online boekhouden review
Datum
Product
Ficsbook boekhouding online
Score
41star1star1star1stargray

Reacties zijn gesloten.