MoneyBird

Het online boekhoudpakket MoneyBird is met name geschikt voor kleinere dienstverleners en freelancers. Het biedt voor hen een goedkope oplossing om digitaal te factureren. Ook kun je er je debiteuren en crediteuren mee beheren, en kun je offertes maken en je klantenbestand bijhouden.

Je kunt in MoneyBird redelijk eenvoudig je eigen factuuropmaak bepalen, echter staat de indeling van de factuur wel vast, is het aantal lettertypes wat je kunt gebruiken beperkt en kun je het bedrijfslogo maar op drie plekken aan de bovenzijde plaatsen.

Online factureren met MoneyBirdHet factureren zelf is eenvoudig en handig. Zo worden het factuurnummer – en datum standaard ingesteld, maar zijn beide nog wel aan te passen. Per factuurregel ben je in staat om afwijkende BTW-tarieven toe te passen. De factuur kun je zowel per post of per e-mail versturen in PDF-formaat. Creditfacturen kun je uiteraard maken, evenals herinneringen.

De facturen die je hebt gestuurd worden automatisch bewaard en de status ervan wordt bijgehouden. Als je het goed instelt, kunnen te late betalers automatisch per mail een herinnering toegestuurd krijgen.

MoneyBird kent geen koppelingen met online bankiersystemen. Betalingen zul je dus handmatig moeten verwerken. Wel kun je via een link in de factuur, debiteuren via iDEAL (via Mollie) of PayPal laten betalen.

Ook leveranciersfacturen kun je in MoneyBird beheren. Zodra je een crediteur hebt aangemaakt en de factuurbedragen hebt ingevuld, kun je nog het fysieke factuurbestand uploaden.

Ook ondersteund MoneyBird in het opstellen en versturen van offertes. Wat handig is, is dat de ontvanger via een link in de e-mail die hij ontvangt de offerte kan accepteren met behulp van een digitale handtekening.

MoneyBird kent een beveiligde SSL-verbinding, en je data wordt bij MoneyBird dagelijks veiliggesteld middels een backup. Koppeling met bijvoorbeeld een webshop kunnen worden geprogrammeerd met behulp van een API. Daarnaast kunnen facturen worden geëxporteerd naar CSV en PDF. Contacten zijn als vCard of in CSV-formaat te exporteren.

MoneyBird kent een gratis versie. Hiermee kunnen 3 offertes, 3 facturen en 3 inkomende facturen per maand worden verwerkt. Voor 10 euro per maand beschik je over de volledige versie van de software.

MoneyBird is daarmee een goedkoop en eenvoudig pakket om mee te offreren, te factureren en om debiteuren en crediteuren mee te beheren. Het ontbreken van een koppeling met banksystemen is een groot gebrek. Ben je op zoek naar een totaalpakket voor volwaardig online boekhouden, dan schiet MoneyBird tekort.

Online boekhouden review
Datum
Product
MoneyBird online boekhouden
Score
51star1star1star1star1star

Reacties zijn gesloten.