Twinfield

Probeer nu 30 dagen gratis!

Twinfield is een online boekhoudpakket dat ondernemers ondersteunt bij facturatie, betalingen en met rapportages. Voor de consultants onder ons, helpt een iPhone app de ondernemer om direct zijn kilometeradministratie en urenadministratie bij te werken.

Twinfield ontwikkelt zelf een applicatie voor de boekhouding, maar onderkent ook de behoefte aan specialisatie. Externe leveranciers kunnen daarom verbindingen leggen met Twinfield om extra functionaliteiten toe te voegen, bijvoorbeeld om de dienst ook te gebruiken voor de salarisadministratie, of voor speciale toepassingen voor advocaten of fysiotherapeuten. Indien gewenst kun u ook uw eigen bedrijfssoftware aan Twinfield koppelen, al is dat in praktijk niet altijd even eenvoudig.

TwinfieldTwinfield claimt dat het rond 2001 al eerste met online boekhouden begon. Voor complexe internetdiensten als online boekhouden is dat geen voordeel. Bestaande gebruikers klagen over de trage performance van de dienst en de ondersteuning voor ‘alternatieve browsers’ zoals Firefox en Google Chrome kan ook beter.

Twinfield komt in drie smaken. Het instapmodel kost 36,25 euro per maand en laat de ondernemer een standaard boekhouding willen voeren, waarbij een eventuele accountant gratis kan meekijken. Daarbij ontbreekt de mogelijkheid om facturen te sturen, want daarvoor moeten we upgraden naar het MKB boekhouden pakket van 51.50 euro per maand. Voor 77.50 euro krijg je beschikking over functionaliteiten zoals vreemde valuta en het bijhouden van een uren en onkosten administratie.

Gezien de alternatieven in de markt vinden we Twinfield aan de dure kant. De accountancy dienst is nuttig wanneer je deze wilt koppelen aan bestaande bedrijfssoftware zoals een e-commerce software. Maar in de overige gevallen komen we er niet, en Twinfield zelf duidelijk ook niet, getuige de teksten op de website. Daar komt de firma, sinds 2011 onderdeel van Wolters Kluwer, niet verder dan wat vage marketingteksten zoals “gericht op de toekomst” en “vooruitstrevend”.

Bron: boekhoudreview.nl

Probeer nu 30 dagen gratis!

Online boekhouden review
Datum
Product
Twinfield online boekhoudsoftware
Score
31star1star1stargraygray

Reacties zijn gesloten.