Kosten

Wat kost online boekhouden? De kosten van de meeste online boekhoudpakketten variëren van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s per maand. Zie dit als een soort abonnement op een service; je betaalt een bepaald bedrag voor het mogen gebruiken van de software. Het eigendom van de software blijft vaak echter bij de leverancier.

De meeste aanbieders staan voor deze prijs een beperkt aantal geregistreerde gebruikers van de software toe, en/of een beperkt aantal individuele administraties. Wil je meerdere administraties of meerdere gebruikers met de software laten werken, dan betaal je in de regel een toeslag op de basisprijs. Datzelfde geldt voor extra functionaliteiten, zo betaal je bijvoorbeeld bij Exact Online €15,- extra per maand voor een koppeling met internetbankieren.

Houd ook rekening met eventuele kosten voor support. Het is niet ongebruikelijk dat voor support via e-mail of telefonische ondersteuning aanvullende kosten berekend worden.

Veel leveranciers van online boekhoudsoftware geven je de gelegenheid om hun pakket een tijdje gratis te proberen, bijvoorbeeld gedurende 30 dagen.

Reacties zijn gesloten.